مکمل ورزشی خوب

یک مکمل ورزشی خوب چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های یک مکمل ورزشی خوب!

مکمل ورزشی

برای خرید و استفاده از یک کمل ورزشی خوب، باید به چند سوال پاسخ بدید. اول اینکه آیا این مکمل شما رو به هدفی که مدنظرتون هست میرسونه یا نه؟

سوال دوم اینکه آیا این مکمل برای سلامتی بدن شما مضر هست و عوارضی به دنبال دارد یا خیر؟

ویژگی ها و شرایط یه مکمل ورزشی خوب رو در این مقاله بهتون میگیم.

به صورت کلی تمام مکمل های ورزشی برای افرادی که بیماری های خاص یا بیماری های زمینه ای قلبی، کبدی یا کلیوی نداشته باشن، بی خطر هستن.

این نوع مکمل ها باید در دوزهای تعیین شده مورد مصرف قرار بگیرن، از طرفی باید مطمئن شوید محصولی که خریداری میکنید تست شده باشد و همچنین استانداردهای ایمنی لازم رو کسب کرده باشه و حاوی مواد مضر نباشد. برای نتیجه بهتر مکمل ورزشی انتخاب کنید که حداقل مواد فرآوری شده، حداقل طعم دهنده های مصنوعی و حداقل شیرین کننده هارو داشته باشه.

بهترین مکمل های ورزشی کدامند؟

1- پروتئین وی یا همون پروتئین آب پنیر از متدوال ترین مکمل های ورزشی مصرفی و همچنین از دسته مکمل های ورزشی بی خطر هستن.

تمام ماهیچه ها برای رشد و ترمیم خودشون به پروتئین نیاز دارن و پروتئین وی یک منبع عالی برای رساندن پروتئین باکیفیت به عضلات شما هستن.

برای جذب و نتیجه بهتر، پیشنهاد میشه از پروتئین وی ایزوله استفاده کنید.

افرادی که از رژیم های گیاه خواری پیروی میکنن میتونن از پروتئین وی استخراج شده از نخود و شاهدانه استفاده کنن.

2- آمینواسید های مونو یا ترکیبی و آمینواسیدهای شاخه دار مثل BCAA هم از جمله مکمل های ورزشی هستن که ایمنی و نتیجه خوبی به همراه دارن.

کراتین که از دو آمینواسید تشکیل شده،در صورت مصرف دوزهای کنترل شده و توصیه شده نسبت به تیپ بدنی شما سال، سال هاست که مورد بررسی پزشکان قرار گرفته و نتیجه مطلوبی داشته که میشه گفت از بی خطرترین مکمل های ورزشی است.

اگرچه در گذشته برخی نگرانی ها نسبت به ایمنی بدن وجود داشت اما طی تحقیقات و مطالعاتی که در سال 2017 از این مکمل توسط انجمن بین المللی تغذیه ورزشی انجام شد، به این نتیجه رسیدن که کراتین دارای مشخصات ایمنی عالی هست و در بیش از 1000 مطالعه در گروه های مختلف سنی از نوزادان تا سالمندان آزمایش شد و نتایج قابل قبولی رو دریافت کرد.

3- ویتامین ها، اسیدهای چرب امگا3 و مواد معدنی از مواد مغذی هستن که برای سلامتی مطلوب مورد نیاز هستن. این نوع مکمل ها مشخصات ایمنی خوبی دارن و میتونن یک مکمل ورزشی عالی برای یک رژیم غذایی سالم و مغذی باشن.

4- مکمل های گیاهی یک مکمل عالی برای افرادیه رژیم غذایی سبزیجات دارن. بسیاری از مکمل های ورزشی گیاهی برپایه گیاهان و ادویه های ایمن مثل زردچوبه، زنجبیل و دارچین هستن. اگر در ترکیبات موجود در یک مکمل به گیاهی برخوردید که اطلاعاتی دربارش ندارید حتما درباره اون تحقیق کنید و بعد مصرف کنید. حتی بهتره که با یک متخصص مراقبت بهداشتی با تخصص در تغذیه و مکمل ها مشورت کنید تا در مورد اثر بخشی و عوارض آن مطلع باشید.

این مورد رو به یاد داشته باشید که برخی گیاهان دارویی میتون یا همدیگه و یا با داروی های مصرفی تداخل داشته باشن. حتما از دوزهای بالاتر از دوز تعیین شده خوداری کنید.

مکمل هایی که باید مراقب آنها باشید.

ویژگی های مکمل ورزشی خوب

اگر یک شرک سازنده مکمل ورزشی ادعا میکنه که مثلا مکمل X در 100% مواقع اثر بخشی کامل دارد و یا با استفاده از این مکمل نیازی به رژیم غذایی مناسب و ورزش ندارید، باید خیلی مراقب باشید.

همانطور که از اسم یک مکمل ورزشی مشخصه این نوع مواد در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش باید استفاده بشن و مکمل اونا به حساب میان.

نتایج و اثربخشبی مکمل ها در افراد کاملا متفاوتن به این شکل که ممکنه یه مکمل نتیجه و اثربخشی کامل و مناسبی روی بدن شما داشته باشه اما روی بدن حریف تمرینی شما آنچنان اثر بخشی نداشته باشه که این برمیگرده به ژنتیک افراد و هیچ کمپانی نمیتونه تضمین 100% به شما بده.

از خرید مکمل ورزشی از شرکت هایی که در شرح ترکیبات سازنده محصو خودشون شفاف نیستن جددا خودداری کنید. شما باید بدانید که در مکمل مصرفی شما چه مواد دارویی و مواد غیر فعالی وجود دارد.

مکمل های موردنظر خودتون رو از شرکت های معتبر و مورد اعتماد تهیه کنید و حتما دقت کنید که هر مکمل ورزشی تهیه کردید نشان استاندارد و مهر سازمان غذا و دارو روی اون حک شده باشه.

به خاطر داشته باشید که بسیاری از مکمل ها از مقادیر بالای کاقئین و یا سایر محرک ها استفاده میکنن، در نتیجه میتونن باعث تحریک پذیری، کم آبی و یا فشار خون بشن. ترکیب چربی سوزها با محصولات انرژی زا میتونن منجر به تحریک بیش از حد بشن پس بسیار باید مراقب باشید.

مکمل های ورزشی ممنوعه!

بهترین مکمل وزشی

طبق گزارشات اداره مقابله با دوپینگ کشور استرالیا، استفاده از همه مکمل ها ممکن است بی خطر نباشن، زیرا ممکنه در ترکیبات برخی از این مکمل ها محرک های مضر و مواد آنابولیک وجود داشته باشه.

حدود 20% از مکمل های فروخته شده در اروپا و آمریکا نیز حاوی استروئیدهای آنابولیک هستن که بر روی برچسب مواد تشکیل دهنده مکمل ذکر نشده.

مکمل های ورزشی آنابولیک یا استروئیدهای آندروژنی که در برخی مکمل ها وجود دارن، دارای داروهای مصنوعی هستن که تعادل هورمونی طبیعی داخل بدن رو بهم میریزن.

در بسیار از موارد، مکمل ها از نظر خلوص یا میزان مواد مضر برای بدن آزمایش نشدن، بنابراین ممکنه در صورت استفاده مشکلات ایمنی بیشتری را برای شما به همراه داشته باشن.

این نوع مکمل های ورزشی حاوی پروهورمون ها، استروئیدهای طبیعی و یا تقویت کننده های تسترون باشند که در مدیا برای رشد توده عضلانی و افزایش سطح قدرت ماهیچه تبلیغ میشن که بسیاری از ورزشکاران برای دوره های مکمل خودشون از این نوع مکمل ها استفاهده میکنن. اما ممکنه در پایان دروه مکمل سطح تستوسترون بدن به پایین بیاد و تبدیل تستوسترون به استروژن نیز مختل بشه. استفاده از استروئید های آندروژنی میتونه منجر به خستگی، خلق و خوی ضعیف، تحریک پذیری بالا، ریزش موی سر، آسیب های کبدی، عوارض قلبی و کاهش میل جنسی در مردان شود.

نتیجه گیری

در آخر باید به این سوال برگردیم که آیا مکمل های ورزشی بی خطر هستن؟

این موضوع بستگی به نوع مکمل، نام برند و دوز ترکیبات موجود در آن مکمل دارد. حتی ایمن ترین مکمل ها هم در صورت استفاده بیش از حد میتون عوارض جبران ناپذیری داشته باشن. برای بهترین استفاده و نتیحه گیری در صورت تمایل به مصرف و آگاهی کامل از عوارض بعد مصرف بهتره که با یک دکتر مشاور تغذیه حتما مشورت کنید. همچنین تمرین زیرنظر یک مربی خصوصی در باشگاه میتونه کمک بسیاری بهتون بکنه.

بهتره در صورت دسترسی به یک پزشک مشاور مطمئن حتما قبل از مصرف مشاوره پزشکی بگیرید. به عنوان مثال در صورت ابتلا به بیماری های کلیوی نباید در استفاده از مکمل های پروتئینی زیاده روی کنید.

برخی از گیاهان دارویی برای کاهش وزن تبلیغات بسیاری دارن، یکی از این گیاهان Garcinia cambogia هست که استفاده زیادی اون باعث عوارض شدید کبدی میشه.

به همین علت مجدد تاکید میشه که حتما قبل از مصرف مکمل های ورزشی از یک مشاور متخصص مشورت بگیرید.


منبع : healthnews.com